Kva er brukshundsport?

Brukshundsporten er ei grein innan hundesporten som inkluderer ulike søksmetodar på menneske og gjenstandar, samt apell (banelydigheit).

Dei ulike metodane for søk er rundering, spor og feltsøk.

Rundering: ei systematisk gjennomsøking av eit terreng, der hunden leitar etter og finn figurantar (personar), som hunden melder tilbake til føraren om at den har funne.

Spor: la hunden følgje eit menneskespor som er gått ut på eit tidlegare tidspunkt. Hunden følgjer sporet til endes og markerer gjenstandar (pinnar) som er lagt ut i sporet.

Felt: hunden søker gjennom eit område på 20x50 meter eller 50x50 meter. Gjenstandar som er lagt ut tek han med seg og avleverer til føraren.

Rundering, spor og felt er morosame og utviklande øvingar for hund og førar. Hundane får brukt sansane sine, og blir trygge og sjølvstendige. Lydnadsøvingane gjer at hunden må konsentrere seg om føraren og jobbe fokusert gjennom fleire øvingar.

Bruksgruppa i Voss Hundeklubb arrangerer tre stevner i året, to om våren og eit om hausten. Me arrangerer også kurs.

For meir informasjon om brukshund, og brukshundsport samt resultatlister finn du på Norsk Brukshundsports Forbind sine heimesider.

���

Zheeba melder om funn på rundering. Foto: Siv Jøssang Shileds

Treningstider:

Rundering laurdag kl. 09.30. Oftast på Istadmyrane, men terrenget kan variere litt. Ring Siv på 97 19 26 03 eller Gunnvor på 950 25 537 for meir info og for å sette deg på treningslista.

Treninga varar til alle ekvipasjane er ferdige - alle hjelper alle. Er me mange deler me oss ofte i to grupper slik at treninga ikkje tek fullt så mange timar. Ta med mat og drikke, noko og sitte på samt belønning til hunden. :)

Velkomen på trening!

Brukskomiteen ved

Siv Jøssang Shields og Gunnvor Rogne Nilsen

Stevner i 2017:

10.05.17 Brukstevne Spor kl C og D, Rundering kl C og D. Kveldsstevne. Påmeldingsfrist 10.04.17

Dommar: Audun Gudbrandstuen

27-28.05.17 Brukstevne spor og rundering kl A, B, C og D. Påmeldingsfrist 27.04.17

Dommarar: Audun Gudbrandstuen for sporstevnet og for kl A rundering og i tillegg Ingar Oliversen på runderingsstevnet for kl B, C og D.

09-10.09.17 Brukstevne spor og rundering kl A, B, C og D. Påmeldingsfrist 09.08.17

Dommarar: Alf Skaar

Ved påmelding får du raskt bekrefta om påmelding er motteken. Ei stund etter påmeldingsfrista er gått ut, seinast ei veke før stevnestart får du svar på om du er komen med på stevnet eller ei. Når du har fått den siste bekreftelsen kan du betale stevneavgift.

Stevneavgift kan du sette inn på kontonr. 3480.16.37398. Ta med kvitteringa til start.

Hugs å kjøpe startkort på NBF sine sider.

Terminlister finn du på Norsk Kennelklubb sine heimesider.

- Mandagstreninga er no i ridehallen og startar kl 19 og varer til kl 20.

- Frå kl 20 og utover vert det lp-trening og ag-trening annan kvar gong, med lp i partalsveker og ag i oddetalsveker.

- Agilitytreninga foregår no i ridehallen kvar mandag i oddetalsveker kl 20-21

- LP trening i ridehallen mandager i partalsveker frå kl 20-21