Lydigheit/Rallylydigheit

VELKOMMEN I LYDIGHEITSGRUPPA

Klubben har fast trening i konkurranselydigheit/rallylydigheit annankvar mandag frå 20-21. Alle som trenar for konkurranse er hjarteleg velkomne.

Kva er lydigheit?

Lydigheit er ei grein der ein utfører faste øvingar og det blir bedømt om ein har klart å gjera dei riktig.

Alle hundane gjer dei same øvingane og så vurderer ein korleis dei blei framført. I lydigheitsringen ser ein hundar av nesten alle rasar og førarar i alle aldrar.

Dei har alle ein ting felles; gleda av å arbeida og samarbeida med hunden sin.

Sjølv om ikkje alle når like langt, kan alle koma fram til et brukbart resultat berre innsatsviljen og pågangsmotet er i orden.

Det blir arrangert eit stort antal lydigheitsprøvar rundt om i landet. Ein konkurrerer i 4 klassar med stigande vanskegrad.

Alle slags hundar over 9 månader kan delta på lydigheitsprøvar, også blandingshundar.

Dei einaste som er utelukka er tisper med løpetid. Mange klubbar, både raseklubbar og lokale klubbar har eigne kurs i lydigheit.

Regelverket for lydigheitsprøvar, finn du her:

I klubben blir det arrangert lydigheitsstemne og lydigheitskurs kvart år!

Lurer du på noko er det berre å ta kontakt med oss på e-post: lp@vosshundeklubb.no!

.

- Mandagstreninga er no ridehallen Voss vidaregåande skule kl 19 - 20.-Frå kl 20 og utover er det LP/Rally og Agility annankvar mandag.

- LP trening/Rally på torsdagar frå kl 17 og utover